Dagens bild


Scarlett Johansson på röda mattan.

Film - Psycho

Psycho

En av Alfred Hitchooks filmer, gjord året 1960. Filmen med den där berömda duschscenen.

Handling:

Marion Crane (Janet Leigh) vill gifta sig med sin pojkvän Sam men de har båda dåligt med pengar. I ren desperation stjäl Marion 40 000 dollar av sin arbetsgivare och flyr sedan för att återförenas med pojkvännen. Men på vägen tar hon in på Bates Motel där hon möter den mystiske ägaren Norman Bates, som bär på en fruktanvärd hemlighet. Och om man var rädd innan blir det inte bättre efter det här.

Vad tycker jag:

Filmen är helt..wow! Den lyckades skrämma vett ur mig. Så mästerligt gjord är filmen, jag höll hela tiden i någons hand nästan under hela filmen. Man kunde känna hur spänning stiger upp för varje minut. Man vill bara veta vem är mördaren men samtidigt vill man inte se mer för slippa bli rädd för det kommande. Duschscenen var grymt bra gjord, man blev verkligen rädd och det kändes som om jag vill aldrig mer duscha med duschdraperi på. Alfred Hitchook är verkligen supergeni och han kan verkligen sin sak. Jag rekommerar starkt denna filmen.

5 av 5!

 


Dagens bild


Buffy-stjärnan Sarah Michelle Gellar med sin dotter Charlotte

Film - Narnia: Kung Caspian och Skeppet Gryningen


Narina: Kung Caspian och Skeppet Gryningen
Finns på bio

Handling:
Genom en magisk tavla transporteras syskonen Lucy och Edmund återigen till landet Narnia, denna gång med deras odrägliga kusin Eustace i släptåg. Väl där återförenas de med Kung Caspian ombord på det mäktiga skeppet Gryningen. I Narnia hotar en ondskefull dimma att sluka landet och med hjälp av Caspian, musen Ripipip och resten av den modiga besättningen måste Lucy, Edmund och Eustace slåss mot nya faror för att återigen rädda landet från undergång.

Vad tycker jag:
Narnia-filmer är inte en av min favoriter men kunde inte låta bli att se den. Filmen är ganska okej, kanske inte en av de bästa men okej är den. Lite gullig och småsorglig. Kanske lite segt i mellanåt men jag skrattade en del ändå. Men jag tycker ändå att ettan är mycket bättre än denna. Och det kändes lite konstig att se en Narnia-film utan både Susan och Peter. Jag rekommerar den svagt.
3, 5 av 5.

Movie Girl is back now!

Hej! Nu är jag äntligen hemma efter en lång helg med släkt och har upptäckt att min julblomman har dött (Jag är skitdålig på att sköta min blommor). Jag hade verkligen kul, jag hoppas att ni har haft en bra jul med.
Är på jättebra humör så att jag vill skriva en lista på alla julklappar som jag fick:

1. En laptop av märket Acer.
2. Filmen "Psycho", en av Alfred Hitchooks filmer.
3. En box av 'Buffy the Vampireslayer' säsong 7 (Har sett säsong 7 på tv men vill ha dem på boxen så jag kan se den om och om. Jag gillar att se hela Buffy-serien om och om).
4. En fin och mysig röd hemstickad tröja (Min underbar mormor stickade den).
5. En ny Great Lash-mascara av märket Maybelline.
6. En Buffy the Vampireslayer-kalender 2011.
7. En The Twilight Saga: Eclipse Kalender 2011 (Ja, vet. Har två nu, hihi).
8. En mysig mjukdress (En mjuk ljusgrå huvtröja med dragblixt och en matchad mjukisbyxor).
9. Ett par tigerrandig strumpor.
10. En strumpbyxor med snygg mönster.
11. En fin färdig pärlplatta (Min liten kusin gjorde den).
12. Boken "Anne Franks dagbok".
13. Boken "Molnfri Bombnatt" av Vibeke Olsson.
14. Presentkort på Rocks och Bio.
15. 500 kr till shopping.
16. Ett par fina stjärnörhängen och matchade hårklämmor.
17. En miniräknare.
18. En sovlinne med matchade trosa.
19. En supermjuk vit halsduk som är typ över två meter långt.
20. Ett par varma mörkgrå vantar med först bokstäv på min namn insydda på.
21. Seriebok "Nemi".
22. En fin blå hemstickad kofta (Min äldst kusin stickade den).
23. Och så min egen julklappor till mig själv: Tröjor som jag beställde från H&M, de fanns på posten dagen innan julafton och jag hann hämta dem innan julafton.
Jag hoppas att jag har inte glömt nåt annat julklappor...nej, jag tror att det är allt.
Godnatt.

Ingen bloggande

Jag kommer inte blogga under hela julhelg. Det blir en paus för mig under julhelg, jag vill inte sitta framför datorn när jag borde ha firat julafton med min släkt.

Dagens bild


En fin bild av Twilight-skådespelare.

Film på tv ikväll - Surviving Christmas


Surviving Christmas
En amerikansk komedi från 2004 med Ben Affleck och Christina Applegate.

Ikväll på Kanal5 klockan 21.00

Det blir både galet, olycksbådande och förödande när den rika företagsledaren Drew Latham (Ben Affleck) beslutar sig för att hyra en familj över julhelgen. Drew har tröttnat på att fira jul ensam och ger familjen Valcos ett erbjudande de borde ha stått emot. Deras irriterande gäst och hans orimliga krav gör julfirandet till en mardröm. En sanslös slapstickkomedi som ser det komiska i misslyckade familjeförhållanden.

Film på tv ikväll - En djävulsk romans



En djävulsk romans
En amerikansk thriller, drama och romantisk från 1999 med Reese Whitespoon, Sarah Michelle Gellar och Ryan Phillippe.

Ikväll på SVT1 klockan 01.05

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) har just blivit övergiven av sin kille. För att hämnas ber hon stadens bästa förförare, Sebastian, att förföra sin ex-killes nya tjej. Samtidigt slår de vad om något annat: Kan Sebastian förföra den pryda Annette, rektorns dotter, innan skolan börjar? Om inte, får Kathryn Sebastians bil. Om han lyckas, får Sebastian Kathryn.

Skådespelare / skådespelerska - Rachel Bilson

Rachel Bilson

 

Född: 25 augusti 1981 (29 år gammal)

Yrke: Hon har varit skådespelare i flera år.

Familj: Rachel är dotter till regisörr och manusförfattare Danny Bilson och Janice Stango.

Rachel Bilson tog sin examen på Walter Reed Middle School 1996 och började på Notre Dame High School. Många kändisar som Kirsten Dunst och Mena Suvari har blivit utbildat där. Rachel tog examen där 1999 och därefter började hon spela in reklamfilmer och hon blev småkänd och fick flera små biroller i serier som Buffy The Vampire Slayer och 8 Simple Rules. Hon var även med i kortfilmen Unbroken. Året 2003 fick Rachel Bilson rollen som Summer Roberts i OC, en känd tv-serie om ungdom i Kalifornien. Bilsons roll är egentligen tänkt att vara med i några avsnitt men karaktären blev så populär att man skrev in Summer i manus som en av huvudroller. Rachels första riktiga filmroll var i The Last Kiss där hon spelade mot Zach Braff (Känd från tv-serie Scrubs). Därefter spelade hon i Jumper där hon spelade mot Hayden Christensen. Hon är även känd för att vara en stilikon.

Kärlek: Rachel Bilson har varit tidigare förlovad med Adam Brody. Hon var även förlovad med Hayden Christensen men nyligen i år bekträftade paret att det är slut mellan dem.

 


Kändisduell / Modeduell



Jennifer Lopez VS Blake Lively

Vem av dem bär denna snygga klänningen från Georges Chakra? Blake Lively som bär klänning som vardagslook tillsammans med en snygg kavaj, hatt och nudefärgat skor eller Jennifer Lopez som bär klänning på röda mattan tillsammans med en guldig handväska, några armband av guld och en silverfärgat klackskor?
(Jag tycker personligt att Blake Lively bär upp klänning bäst)

Film på tv ikväll - Dude where´s my car?


Dude where´s my car?
Amerikansk sciene fiction och komedi från 2000

Finns på TV3 klockan 01.40

Handling:
Två grabbar i 20-års åldern, Jesse och Chester, vaknar en morgon helt utan minnen från föregående kväll. Allt de vet är att deras kylskåp är fullt av efterrätter, att Jesses bil är borta och att deras flickvänner är arga för att de glömt bort att uppvakta dem.

Jag vet inte om denna är bra för jag har aldrig sett den men handling låter intressant så kanske ska kolla denna.

Film - Tillsammans


Tillsammans
Sveska komedi från 2000

Handling:
Det handlar om kärlek och skilsmässa och familjeolycka och barn och vuxna och vänskap och sex och fotboll. Elisabeth tröttnar på sin man Rolf, så hon packar sina väskor, tar ungarna med sig och sticker till sin bror Göran. Året är 1975. Elisabeth är en ganska vanlig hemmafru i Hägersten medan Göran är lite annorlunda. Han bor i ett kollektiv, en storfamilj, och det är alltså dit Elisabeth kommer med sina barn - till ett vänsterkollektiv bestående av människor mellan 25 och 35 år och deras barn. Det är där det mesta av filmen utspelar sig. Och där händer det saker som inte alls bara berör Elisabeth utan påverkar alla som bor i storfamiljen plus några till...
Vad tycker jag:
Jag brukar annars hata svenska filmer men denna just filmen är en av min få favorit svenskfilmer. Denna filmen är roligt och mysigt att se på. Svårt att förklara. Det är ingen nåt för er som hatar filmer med många skådespelare, storfamiljer och knasig. Jag kan inte förklara tyvärr, men kolla gärna in denna film.
5 av 5

Dagens bild


Anna Wintour och hennes dotter Bea Shaffer på Marc Jacobs modevisning 2006.

Mode - Alexander McQueen-skorna

Blev chockad. Jag skrev döde designern Alexander McQueens namn på google och pong! Jag fick syn på en miljon bilder av så märklig och annorlunda skor att jag tvivlade på att man kan gå i dem. Se bilder nedån, så ni förstår kanske varför jag tvivlade.
(Förlåt, jag VET att mode inte hör till en filmblogg men kan inte låt bli).

Dessa skor skulle jag kunna bära, jag tycker att den silverskor och den svarta är fin faktiskt.

Undrar om den bruna är av riktiga stål eller inte?

Kan man gå i den? Går inte skor sönder när man går i denna skor??

Herregud, hur kan man gå i dem???

Mer-trafik


Tänkte tipsa er om denna jättebra hemsida för er som är nybörjare bloggarska och vill ha flera läsare. Bli medlem här

Filmcitat



Juan Antonio
: Maria Elena used to say that only unfulfilled love can be romantic.

Från filmen 'Vicky Cristina Barcelona'.

Film - På smällen


På smällen
En amerikansk komedi från 2007 med Katherine Heigl och Seth Rogen.

Handling:
"På smällen" handlar om en naturlig, men oväntad konsekvens av ett engångsligg. 24-åriga Alison Scott är en lovande nöjesjournalist med en redan utstakad karriär framför sig. Efter en blöt kväll på krogen som slutar i den charmige slarvern Ben Stones säng, tvingas hon dock tänka om. Den högst tillfälliga sexuella förbindelsen resulterar i att Alison blir gravid. Inför valet att ensam ta hela ansvaret, eller att lära känna den blivande fader, bestämmer Alison sig för att ge den godhjärtade, men lite töntige Ben en chans.
Vad tycker jag:
Denna filmen är jättebra, tycker jag. Rolig, intressant, bra repliker och bra handling. Det är bra film att lära sig, man får en läxa: Använd alltid kondom om du inte vill bli med barn oväntat. Det är nåt för er som gillar komedi, härliga karaktär, graviditet och kärlek.
4 + av 5

Dagens bild


Eva Longoria på röda mattan.

Film - The Girl Next Dorr

The Girl Next Door

En amerikansk komedi och romantisk från 2004 med Elisha Cuthbert och Emile Hirsch i roller.

Handling:

Matthew Kidman (Emile Hirsch), en vanlig kille som går sista året på gymnasiet, blir kär i den nyinflyttade grannen Danielle (Elisha Cuthbert); en sexig och snygg tjej som tycks ha allt. Snart får han reda på att hon är en mycket speciell tjej - Danielle har ett förflutet som före detta porrstjärna. Matthew riskerar allt och får uppleva saker han aldrig kunnat föreställa sig

Vad tycker jag:

Hm...jag vet inte. Handlingen är inte världens bäst men hela filmen var faktiskt rätt okej. De löste sin problem och slutet blev riktig bra. Det är inget för er som inte gillar filmer med lite naket i då och då. Filmen var faktiskt inte min filmtyp men jag kan säga att den är rätt okej. Inte så farligt men jag varnar er - se den aldrig tillsammans med era föräldrar. Ni kommer bara bli generad.

2 + av 5


Film på tv ikväll - Baby Mama


TV3, kl. 21.00 ikväll
En amerikansk komedi med Amy Poehler och Tina Fey.

Handling:
Affärskvinnan Kate Holbrooks upptäcker att hon är infertil, och tar hjälp av arbetartjejen Angie Ostrowiski, hennes totala motsats, som surrogatmamma. Kate har alltid satt karriären framför privatlivet, men känner den biologiska klockan ticka snabbare än någonsin tidigare.

Film - The Family Stone (Välkommen till familjen)


The Family Stone (Välkommen till familjen)
En amerikansk komedi och drama från 2005 med skådespelare i som Clarie Danes, Rachel McAdams, Elizabeth Reaser, Jessica Sarah Parker (Usch), Luke Wilson och fler mer.

Handling:
Att spendera en långhelg med släkten och hålla sams - är sällan enkelt. I den familjen är det nästintill omöjligt. Everett har tagit med sig sin flickvän, Meredith (Jessica Sarah Parker) hem till familjen över helgen med planer att fria till henne. Meredith är dock en inbiten karriärkvinna som smälter ungefär lika bra in den bohemiska familjen Stone, som en elefant i porslinaffär, och alla hennes försök att göra ett gott intryck slutar i katastrofer.
Vad tycker jag:
Jag gillar denna film. Inte precis som jag har tänkt men mycket bättre, sorgligare och roligare. Det är mysigt att se på filmen. Julig, stora släkten och kärlek. Det är nåt som man ska se på jul. Jag har lärt mig läxa, man kan alltid till slut få andra tycka om en. Slutet var mycket bra och sorglig. Det är inget nåt för er som inte gillar en familjens kärlek, sorg och kärlektrubbel.

4 + av 5

Kändisduell / Modeduell



Eva Longoria VS Zoe Saldana

Vem av dem bär denna snygga grå klänningen från Pucci? Eva som bär klänning till vardags tillsammans med en snygg Hermes väska och en grå armband eller Zoe som bär klänning till fest med en handväska? Rösta genom kommentra.

Film - Mitt super ex

Mitt super ex

 

Handling:

Matt upptäcker ett tag in i förhållandet att hans flickvän Jenny lever ett dubbelliv som den motvilliga superhjältinnan G-girl. Men först när Matt gör slut får han uppleva hennes superkrafter på nära håll då hon använder dem på de mest kreativa sätt för att göra livet surt för honom.

Vad tycker jag:

När jag såg den första gång, gillade jag den jättemycket (Jag såg den första gång för två år sedan) men igår när såg jag den blev jag bara trött på filmen. Det kändes som om jag vill bara spola igenom filmen och slippa se allt. Jag antar att jag har bytt filmsmak. Det är inte nåt för er som inte gillar filmen som är inte kul att se för andra gång. Denna film är mer för er som gillar komedi, superhjältegrejen och sådant, ni måste klara av att se den för andra gång för att gilla denna filmen, enligt mig.

3 - av 5


Film - Kill Bill. Vol 2


Kill Bill - Volume 2

Efter fyra år i koma är den före detta yrkesmördaren Black Mamba ute efter en bloddrypande hämnd. Dödslistan är klar och hon har redan avverkat de två översta namnen. Nu utgör det enögda blonda bombnedslaget Elle Driver och den alkoholiserade dörrvakten Budd de sista hindren innan Black Mamba kan få njuta av den ultimata hämnden över mannen som först skapade henne och sedan krossade henne - Bill. En hämnd så ljuv att den inte kan förstöras av något: varken giftormar, hagelgevär eller ens att bli levande begravd. Men än är det inte säkert att Black Mamba når sitt mål, för Bill har ett sista ess dolt i ärmen.
Vad tycker jag:
Tvåan var inte lika bra som ettan, men slutet är i all fall bra. Jag har inte nåt att säga om denna filmen, filmen var mästerlig gjord men hela filmen är inte direkt så bra och är lite skum ibland. Jag gillar inte såna film så mycket. Som sagt, det är ingen för er som inte tål våld, blod och avhuggna kroppdelar.

2 + av 5

Dagens bild


Rachel McAdams

Mode - Beställt för första gång

Har precis beställt kläder från nätet för första gång. Denna gången blir H&M kläder. Vet att kläder inte direkt hör till min bloggtema, men kände mig tvungen att skriva det. Visst är de mysig och snygg? Jag gillar särslikt den röda tröjan. Jag såg den på en H&M reklamskylt och föll direkt för den. Nu har jag den och den andra grå tröjan på posten väg hit.


Grå tröjan kostar 99 kr och den röda polotröja kostar 149 kr. Billig, va?

Film - 10 orsaker att hata dig


10 orsaker att hata dig
En amerikansk komedi från 1999 med Heath Ledger, Julia Stiles, Larisa Oleynik och Joseph Gordon-Levitt)

Handling:
Redan första dagen i den nya skolan faller Cameron (Joseph Gordon-Levitt - Halloween: H20 20 år senare) pladask för Bianca (Larisa Oleynik - The Babysitters Club). Enda problemet är att Bianca inte får gå ut med killar för sin pappa. Han ställer som ultimatum att hennes griniga, totalt hopplösa äldre syster Kat (Julia Stiles - Wide Awake) också börjar gå ut med killar. Cameron försöker hitta en kille som möjligen kan passa den hetlevrade Kat - vilket är lättare sagt än gjort. Det blir Patrick Verona (Heath Ledger) en skum typ med mycket dåligt rykte som mutas för att stöta på Kat. Vad händer när Kat upptäcker att hon bara varit en bricka i ett romantiskt spel?
Vad tycker jag:
Jag älskar denna filmen! Så bra och rolig är den, ni kommer älska det häftiga gänget i denna ovanligt galna komedi. Denna filmen påminner lite om Shakespears "Så tuktas en argbigga". Jag gillar verkligen filmen, skulle kunna se den miljoner gånger till. Det är nåt för er som älskar komedi, romantisk, galna och rolig filmer.
5 av 5!

Film på tv ikväll - Dubbelspel


En amerikansk thriller och action från 2000
Filmen börjar klockan 23.25 på kanal5 ikväll.

Handling:
Det är veckan före jul och bara två dagar innan Rudy (Ben Affleck) och Nick ska bli frisläppta ur fängelset. Nick ser fram emot att spendera sitt live med sin brevvän Ashley (Charlize Theron) och för Rudy väntar paj med familjen. När Nick plötsligt blir knivhuggen till döds, klär sig Rudy i Nicks namn och träffar Ashley istället. När Rudy inser att Ashley faktiskt har lurat Nick och gjort honom medskyldig till ett kasinorån, börjar ett förrädiskt spel med Rudy, Ashley och hennes bror (Gary Sinise).

Film på tv ikväll - Välkommen till familjen


En amerikansk komedi med Claire Danes, Jessica Sarah Parker, Diane Keaton, Rachel McAdams, Luke Wilson och fler mer.
'Välkommen till familjen' finns på TV3 klockan 21.30 ikväll.

Filmen handlar om:
Korrekt möter frigjord. Att spendera en långhelg med släkten och hålla sams - är sällan enkelt. I den här familjen är det nästintill omöjligt. Everett har tagit med sig sin flickvän, Meredith (Sarah Jessica Parker) hem till familjen över helgen med planer på att fria till henne. Meredith är dock en inbiten karriärkvinna och smälter ungefär lika bra in i den bohemiska familjen Stone, som en elefant i en porslinsaffär och alla hennes försök att göra ett gott intryck slutar i smärre katastrofer.

Dagens bild


En fin bild av Brooklyn Decker i en söt kjol och nudefärgat linne från Elizabeth & James.

Kommande film - Water for Elephants

Det finns en kommande film som jag är verkligen sugen på. 'Water for Elephants' med skådespelare som Robert Pattinson och Reese Witherspoon i. Filmen handlar om en vintagecirkus och är baserad på en bok med samma titel (Bok är en av bäst såld böcker i New Times). Filmen har premiär i April (2011) eller i April nästa år (2012), jag vet inte tyvärr säkert.
Se tralier nedån.


Kändisduell / Modeduell




Chanel-modellen VS skådespelerskan Kate Bosworth

Vem av dem bär denna vackra sagolika klänningen från Chanel? Chanel-modellen som bär klänningen tillsammans med färglatt heels med fakeblomma på och fjäder i hår eller Kate Bosworth som bär klänningen tillsammans med vit strumpbyxor, en vit handväska och en hårbulle? Rösta genom kommentera.

Film - Kill Bill .Vol 1


Kill Bill. Volume 1
Amerikansk/japansk action och thriller från 2003 med Uma Thurman i huvudrollen.

Handling:
När den tidigare professionella yrkesmördaren Black Mamba (Uma Thurman) vaknar upp efter fyra års koma, har hon bara en sak i tankarna: HÄMND! Hon har blivit förrådd av sina tidigare kollegor och chefen för "The Deadly Viper Assassination Squad" som på hennes bröllopsdag brutalt och kallblodigt lät mörda alla närvarande, inklusive den höggravida bruden. Men vad mördarna inte visste, var att de inte hade avslutat jobbet ordentligt! Black Mamba är redo för en blodig comeback: dödslistan är färdigkomponerad och under namnet "The Bride" inleder hon sin skoningslösa hämndaktion.
Vad tycker jag:
Jag gillar handling, det var handligen som fick mig vilja se denna filmen. Men filmen var nästan besvikelse för mig för jag förställde mig nåt annat än det som jag såg. Fast även om den är nästan bevikelse för mig tycker jag att den är rätt bra ändå. Jag skrattade nästan genom hela filmen, mördande är så FAKE med stort bokstäver. Blod sprutar ju typ tre meter långt och det kom så mycket blod. Man förstår direkt att det är inte äkta. Slutet var intressant och man undrar direkt om det finns tvåan (Det finns det). Denna filmen är inte nåt för er som är känslig för våld, blod och kung fu med samurja.

3 + av 5

Dagens bild


En söt bild av Mila Kunis

Film - Stick it


Stick It
Amerikansk komedi, sport och drama från 2006 med Missy Peregrym i huvudrollen.

Handling:
Efter att ha brutit mot lagen döms den rebelliska ex-gymnasten Haley Graham (Peregrym) till ett straff värre än fängelse - hon måste delta i ett elitgymnastprogram under ledning av en legendarisk men stenhård coach (Bridges). När Haley tvingas återvända till den stränga värld hon en gång lämnade, vänder hon snabbt upp och ner på den strikta skolan. Men medan kärleken till sporten vaknar till liv igen, lär hon sig också några tuffa läxor om att köra sitt eget race och upptäcker vad det innebär att vara en vän.

Vad tycker jag:
Filmen är mycket bra och kul att se på. Jag rekommerar denna starkt. Har sett denna filmen typ tusen gånger. Nåt för er som gillar gymanstisk. Det är lite svår att förklara hur bra denna är, men jag säger bara "Det är nåt som ni borde se innan ni dör".

4, 5 av 5


En kul blanding av Twilight och Buffy the Vampire Slayer videoklippet

Fick en bra länk på facebook: En videoklippet om Edward Cullen och Buffy Summers. Se nedan.



Varing: System Tool 2011


(Bild från google under namnet System tool 2011) Så här ser ut din bakgrund om du har denna virus.

Tänkte bara komma med en varing om en ny datavirus "System Tool 2011", jag fick det idag och det är därför jag har inte skrivit nåt i bloggen. Som tur är min pappa duktig på datorn och lyckades ta bort virus.

Topplista: high school filmer


Topplista på high school filmer (OBS, några av dem utspelar inte i high school utan i internatskolor eller college):
1. Mean Girls (Absolut min favorit)
2. Accpeted (fast det var nog mer collegefilm?)
3. 10 orsaker att hata dig
4. Never back down
5. En prinessas dagbok
6. She's the man
7. The Hot Chick
8. Eurotrip
9. Clueless
10. Bring it on

Dagens bild


En fin omslag av filmen "John Tucker Must Die"

Tvserie - The Vampire Diaries SO2E05 ikväll!


Vampire Diaries på TV6 klockan 20.00 ikväll.

Del 5 av 22:
Medan Stefan och Damon bråkar om hur familjen Lockwood ska hanteras lär sig Tyler mer om Mason och familjens förbannelse. Jeremy kommer närmare Lockwood-mysteriet genom att umgås med Tyler. Sheriff Forbes får chockerande information om Mason, vilket leder till en kaotisk natt.

Tvserie - Legend of the Seeker


Jag vill bara tipsa er om en jättebra tv-serie. Jag rekommerar den verkligen. Jag älskade den redan från början. Första gång jag såg den var när jag var hos mormor och morfar och var uttråkad så jag kollade på tv, det fanns ingen bra så jag valde Legend of the Seeker trots jag trodde att den är en dålig tv-serie. Jag såg avsnittet 13 av säsong 2 och blev besatt trots jag har inte sett säsong 1. Sedan dess har jag hunnit se 19 avsnittet av säsong 1 (Hur såg jag den är hemligt).

The Legend of the Seeker handlar om:

Historien utspelar sig i världen från bokserien. De tre huvudprovinserna är Hartland, the Midland och D'Hara. Hartland är separerad från Midland på grund av en magisk besvärjelse, som skapades för att förhindra all magi från att utövas i Hartland. På andra sidan av Midland är D'Hara, som styrs av Darken Rahl.

Första säsongen är löst baserad på den första boken, Sökaren och Trollkarlens första regel, i bokserien. Några av händelserna och karaktärerna har aldrig påträffats i böckerna, medan andra har en del gemensamt från böckerna. Historien tar sin början efter att Darken Rahls armé intagit Midland. Kahlan Amnell (Bridget Regan), en bekännare, beger sig in till Hartland för att leta reda på Sökaren och trollkarlen, som har förutspåtts besegra Rahl. Kahlan finner trollkarlen, Zeddicus Zu'l Zorander (Bruce Spence), och Sökaren, Richard Cypher (Craig Horner), som tvingas acceptera sitt öde. Tillsammans beger de sig iväg på en resa för att söka efter Rahl. Snart upptäcker de att deras sökande inte tar slut med Darken Rahl, och det är endast början på Sökarens resor.


Film - Summer's blood


Summer's blood
Amerikansk skräck och thriller från 2009 med Ashley Greene, Barbara Niven, Peter Mooney och Stephen McHattie i.

Handling:
Den tuffa tonåringen Summer letar efter sin far som tidigt försvann ur hennes liv. Hennes enda ledtråd till honom är ett brev från landsortstaden Massey. Väl i staden räddas Summer ur en sammanstötning med polisen av ortens charmiga alltiallo Tom Hoxey. De två finner snabbt varandra och beger sig till huset där Tom lever med sin mor Gaia, som dessutom visar sig vara hans älskarinna! Efter att ha slagits medvetslös av det sinnessjuka paret kedjas Summer fast i en smutsig box. Summer är omgiven av yppiga plantor, växtlampor, dödskallar och den döende flickan Amber, och är det senaste tillskottet i Toms "Mänskliga trädgård". När hon inser att hennes enda chans är att manipulera Tom, så inleder Summer ett märkligt förhållande med den störde unge mannen. Oron inför återkomsten av fadern Gant, en seriemördare som extraknäcker som handelsresande, och den växande misstron mot Ambers far Darwin, gör att Tom dras närmare Summer än vad han tänkt sig.

Vad tycker jag:
Jag beundrar Ashley Greene fullt ut. Det var nog därför jag valde att se denna filmen, för bara se en skymt av min favoritskådespelare. Jag tycker att filmen är totalt fiasko men jag kan säga att skådespelare är jätteduktig, särslikt Ashley Greene, så filmen får en extra poäng. Handling är rätt intressant men när man ser det och får veta slutet kändes det lite konstigt. Man blev verkligen överraskad av filmens slutet. Jag har ju redan tänkt ihop en slutet redan i början av filmen, så jag blev rätt rejäl överraskad när jag såg slutet. Denna filmen är inte nåt för er som inte gillar skräck, psykmördare, våld eller blod.

3 av 5 (Som sagt, på grund av bra skådespelare får filmen en extra poäng)

Dagens bild


En supersöt bild på Nikki Reed i en Charlotte Ronson-klänning.

Desperate Housewives SO7E10 ikväll!


Ikväll ska Desperate Housewives SO7E10 sändas på kanal5 klockan 21.00 (Förmodligen årets sista avsnitt).
Enligt en bergsäker källa från USA (Avsnittet sändes i USA i söndags) är denna avsnittet en riktig snyftare och att ni bör ha en näsdukar bredvid er. Vi får se om det är sant.
Tyvärr för denna gången, har jag inte hittat någon handling om denna avsnittet (Jag har letat överallt) men en bild har jag.

Kändisduell / Modeduell



Eva Longoria VS Rachel Bilson

Vem av dem bär den snygga byxdress i silke från Express bäst? Du bestämmer. Eva Longoriga som bär byxdressen tillsammans med slivrig och stora örhängen och tjocka silverarmband eller Rachel Bilson som bär byxdressen tillsammans med en snygg väska med nitar och en klocka av sliver?

Filmcitat


Juno MacGuff:
You should’ve gone to China, you know, ’cause I hear they give away babies like free iPods. You know, they pretty much just put them in those t-shirt guns and shoot them out at sporting events.

Juno MacGuff från filmen Juno (2007)

Dagens bild


En bild från filmen "Pretty Woman"

Film - Patrioten


Patrioten
Amerikansk action, drama och krig från 1999

Handling:
Han var en gång hjälte och legend i kriget mot fransmän och indianer. I dag vill Benjamin Martin inget annat än uppfostra sina sju barn och sköta sin plantage i fred och frihet. Men när engelsmännen drar in i South Carolina och hotar hans frihet och hans familj, tar Martin till vapen igen. Tillsammans med äldste sonen Gabriel, en ung, patriotisk idealist, kämpar de sida vid sida mot en obarmhärtig och överväldigande brittisk armé. Martin inser att det bästa sättet att försvara sin familj är att strida för en hel nations frihet.

Vad tycker jag:
Jag såg den även när vi hade en annan ämne i SO (Amerikansk frihetskrig) men glömde skriva en kort recension om filmen. Handlingen var rätt intressant men ibland är den inte så bra. Gud, det är verkligen svårt att förklara varför. Men filmen är rätt okej ändå. Lite sorglig och krig emellan. Många, som jag trodde skulle inte dö, dog så filmen är rätt överraskad. Jag vet inte faktiskt vad exakt jag tycker om den.
3 - av 5

Skådespelare / skådespelerska - Penelope Cruz

Jag har ju inte använt kateorgi "Skådespelare / skådespelerska" så jag tycker att det är dags avända den kateorgi

Penelopé Cruz Sánchez



Född: 28 april 1974 (36 år)

Penélope Cruz Sánchez föddes i Madrid, Spanien, och är dotter till bilmekanikern Eduardo Cruz och frisörskan Encarna Sánchez. Hon har två yngre syskon, Mónica som även är skådespelare, samt Eduardo som är en känd sångare.
Penélope Cruz fick sitt internationella genombrott i Alejandro Amenábars film Abre los ojos från 1997. Sedan dess har hon varit med i filmer bland annat Allt om min mamma och Vanilla Sky. Cruz har även varit ansikte utåt för reklamfilmer för L'Oréal. Hon var inte så känd förrän hon var med i prisbelönta film Att återvända 2006.
Penelope Cruz belönades med en Oscar i kategorin bästa kvinnliga biroll för rollen som María Elena i filmen Vicky Christina Barcelona av Woody Allen.

Numera är Penelope Cruz gift med den spanske skådespelaren Javier Bardem med en barn på väg.

Film - A Tale of Two Cities

A Tale of Two Cities

Amerikansk drama, krig och romantisk från 1980

Handling:

Paris 1789. Adelsmannen Charles Darnay befinner sig på flykt undan giljotinen och hans hustru Lucie vänder sig till den ende man hon vet kan rädda honom: den försupne advokaten Sydney Carton. Tillsammans kommer de på en desperat plan för att rädda hennes make, men samtidigt blir Carton handlöst förälskad i den unga adelskvinnan och ställs inför ett omöjligt val. "A Tale of Two Cities" är ett storslaget romantiskt äventyr under skräckväldet som följde den franska revolutionen.

Vad tycker jag:

Jag såg den på lektion när vi hade franska revolutionen som ämne i SO på skolan. I början gillade jag inte den riktigt men sedan börjar den bli spännande och intressant. Filmen hamnar inte på min topplista men den var ändå bra, tycker jag. Nåt som man måste se om man vill veta lite mer om franska revolutionen. Orsak till att jag inte älskar den för det kändes som om jag tittade på en teater. Allt från hår till miljö kändes som en scen. Och jag gillar inte teater så..

3,5 av 5.


Dagens bild



En posterbild av filmen "Changeling".

Film - Buffy the Vampire Slayer


Buffy the Vampire Slayer
Amerikansk komedi från 1992

Handling:
Blonda, sprudlande Buffy (Kristy Swanson) är en typisk högstadietjej och hejaklacksledare - hennes mål här i livet är att "gifta sig med en filmstjärna och sedan dö" och inget kan komma i hennes väg. Men allt ändras då en främmande man (Donald Sutherland) talar om för henne att hon är utvald av ödet att döda vampyrer. Med hjälp av en romantisk rebell (Luke Perry), använder Buffy sina skolkvällar till att skydda L.A. mot Lothos, "Vampyrkungen" (Ruther Hauer), hans högra hand Lefty (Paul Reubens), och deras envisa, blodsugande gäng. Hon gör allt det du förväntar dig av en hejaklacksledare!

Vad tycker jag:
Jag som är en av de största Buffy the Vampire Slayer (tv-serie) blev verkligen besviken på denna film. Jag trodde att tv-serie är typ forsättning av denna film. Egentligen är denna filmen bara en dålig film. Jag tycker att tv-serien är mycketmycket bättre än denna filmen och har bättre vampyrer.
Jag somnade nästan under filmen (Som tur väckte min mamma mig då och då så jag missade nästan ingenting), så tråkig och släpande är filmen. Jag rekommerar inte denna för er Buffy the vampire slayer-fan. Ni kommer bli bara besviken.

1, 5 av 5.

Ang. Bloggdesign

Om ni tycker att min bloggdesign är rörigt eller konstigt på nåt sätt, är det bara för jag har bytt bloggdesign och blogg.se är rätt trög. För se bloggdesign trycka på F5. Så finns bloggdesign där.
Kommentar gärna om vad ni tycker om nya bloggdesignen.

Kändisduell / Modeduell



Skådespelerska Ashley Greene VS Brittisk it-tjej Daisy Lowe

Vem av tjejer bär denna snygga prickiga klänningen från Dolce & Gabbana bäst? Ashley Greene med rödmålade naglar och snygga heels med öppen tå eller Daisy med en virkad kofta, silverfärgat handväska, strumpbyxor och svarta skor?

Dagens bild

















En bild på min favoritkanal TV400 (Som finns inte på min tv, grr).

Film på tv ikväll - The Terminal


Klockan 21.30 på Kanal5

Viktor Navorski (Hanks) kommer till flygplatsen JFK och blir ett oskyldigt offer för byråkratiska problem som gör att han varken kan återvända till sitt hemland eller komma in i USA. Väl inne i den nöjesfyllda flygplatsen skaffar sig Viktor vänner, jobb, en romans och upptäcker till slut Amerikas sanna hjärta.

Film på tv ikväll - The Babysitter


Klockan 00.35 på TV4.

Handling
Den vackra tonårstjejen Jennifer anlitas som barnvakt av Harry Tucker och hans fru. Familjen Tucker har ingen aning om att de har just skaffat en barnvakt som förde med sig ondska och död.

Dagens bild


Dagens bild blir en fin bild av svensk skådespelarska Malin Åkerman.

Kändisduell / Modeduell



Modellen Miranda Kerr VS Tennisspelare Serena Willams.

Vem av dem bär bäst den snygga Louis Vuitton-klänningen? Jag tycker personlig starkt att Miranda Kerr vann duell, för denna klänningtypen passar inte med tjejer som är muskelulösa. Miranda Kerr bär Vuitton-klänning så snyggt tillsammans med en guldfärgad handväska.

Film - Blonde Ambition


Blonde Ambition

Handling:
Den unga, oskuldsfulla lantistjejen Katie åker till New York för att hälsa på sin modellpojkvän på alla hjärtans dag. Hon får dock en chock när hon hittar honom i säng med en annan. Katie bestämmer sig hur som helst för att stanna i N.Y. och försöka bygga ett eget liv. Snart blir hon indragen i ett rävspel mellan chefer på ett företag.
Vad tycker jag:
Den är lite barnslig och så typisk "En dum blondin kom till en ny stad och förösker startar en nytt liv. Sedan råkar hon gör en misstag och rättar till det. Sen får hon en perfekt slutet". Filmen är lite rolig men annars är den lite jobbig och pinsam. Jag har tröttnat på filmer om korkad blondiner för längesen så den var ingen något intressant för mig.
2 av 5

Dagens bild
































En fin bild av Leighton Meester från Gossip Girl

Desperate Housewives, säsong 7, asvnitt 9 ikväll!

Ikväll finns Desperate Housewives, säsong 7, avsnitt 9 på kanal5 klockan 21.00.
Handling:
Renee avslöjar en stor mörk hemlighet för Susan. Gabrielle försöker desperat hålla kvar sin biologiska dotter Grace i sitt liv. Keith planerar en mycket speciell middag med Bree. Pauls hämndlystna planer mot grannarna på Wisteria Lane avslöjas.

Här är en videoklippet av avsnittet

Nytt om Buffy the Vampire Slayer!



Har ni hört att de ska göra en film av tv-serie "Buffy the Vampire Slayer" (Jag är en av de största fan av Buffy the Vampire slayer, har sett varenda avsnitt) ?
Helsann, fast jag vet inte om den nya filmen ska ha samma skådespelare från Buffy the Vampire Slayer. Jag hoppas verkligen att det ska vara samma skådespelare för om det blir itne så tänker jag inte se filmen. Det finns en sak till som jag blir väldig arg över...att regisörren av Buffy the Vampire Slayer, Joss Wheadon, ska inte regisörra den nya filmen. Det gör mig väldigt arg för det blir inte som "Buffy the Vampire Slayer" utan honom.
Läs mer


Update

Nu har jag fått reda på en viktig uppdatering:

Det verkar som om den nya filmen var redo att ha Sarah Michelle Gellar tillbaka som Buffy. Det verkar som om Gellar får en sällskap av en ny mördare som skulle spelas av Vanessa Hudgens. Men det verkar vara en rykte för
i en artikel från Showbiz Spy rapporterar om att Hudgens artigt steg bort från projektet tro dess förhållande till Twilight galenskap skulle inte vara bra för hennes karriär.
Men man vet inte fortfarande om Sarah Michelle Gellar tackar ja till rollen, tyvärr.

En ny katergori


Har gjort en ny katergori "Kändisduell", det är en kategori där man kan röstkommentar på olika modeduell och kändisduell. Det skulle vara kul med röstkommentar.

Röstar på vilken bär klänningen bäst. Blake Lively med sin nudefärgat pumps eller Alexa Chung med sin ballerinaskor?
Jag tycker personligt att Alexa Chung bär den bäst för hon har rätt skor och handväska som passar till klänningen medan Blakes skor såg osynlig ut tillsammans med den mörka och prickiga klänning (Inte för vara taskig, för hon ser ändå söt ut). Ni ska rösta på den person som du personligt tycker passar bäst klänning, du ska inte rösta efter min åsikt, utan din egen.

Ikväll - Shooter

Shooter, klockan 21.30 på TV3.

 

Handling:

Prickskytten Bob Lee Swagger har dragit sig tillbaka efter en tragisk händelse i Afrika. När man misstänker att någon planerar att mörda USA:s president ber man Swagger om hjälp att hitta förövarna innan de slår till. Men det hela är en fälla och tillsammans med FBI-agenten Nick Memphis försöker han ta reda på vem som försökt sätta dit honom.

Filmcitat


"Jag var ingen sportkille, inget mattegeni eller en spelnörd"

Dave Lizewski i Kick-Ass

Ikväll - Hairspray


Hairspray, klockan 20.00 på TV4puls.

Handling:
Tracy är en överviktig tonåring och besatt av Corny Collins show. Varje dag efter skolan rusar hon tillsammans med sin vän Penny hem för att se programmet. När en av programmets stjärnor lämnar showen ges tittarna en möjlighet att ta platsen och Tracy ser sin chans att få vara med och dansa i programmet. Det finns dock ett hinder, hennes kroppsstorlek, men Tracy vägrar något stå i vägen för sin dröm.

Jag har sett den, filmen är lite för mycket musikalisk för att vara min smak. Men det kanske passar er som älskar musikal-filmer.

Dagens bild


En fin bild av det nyförlovad par Nick Lachey och Vanessa Minnolio

Ikväll - Just Like Heaven


Just Like Heaven

En amerikansk romantisk komedi med Reese Witherspoon och Mark Ruffalo som börjar klockan 21.30 på kanal5.
Handling:
När David hyr en ny lägenhet är sällskap det sista han önskar sig. Då dyker Elizabeth upp och hävdar att lägenheten är hennes. Till dess att hon försvinner mitt framför ögonen på honom. Han är övertygad om att hon är ett andeväsen. Hon är övertygad om att hon fortfarande är vid liv när hon egentligen är i koma efter en bilolycka.

Jag rekommerar er att se denna, jättebra film tycker jag.


Dagens bild






















Heath Ledger (Minne av honom, RIP) som Joker i en av Batman-filmer. Det påminer mig att jag måste snart se denna film med Heath Ledger som joker.

Film - Napoleon Dynamite


Napoleon Dynamite
En amerikansk film från 2004

Handling:
Idahos största tönt, Napoleon Dynamite, bor tillsammans med sin farmor och bror. Han tycker själv han är tuff, har rödblont afro och brillor och tycker om att teckna. Brorsan tillbringar all sin tid på nätet för att hitta brudar, han är ungefär lika cool som Napoleon. Bästa vännen är utbytesstudenten Pedro och de bestämmer att de ska vinna studentpresidentvalet över elaka populära Summer.

Vad tycker jag:
Perfekt för er som älskar humor och töntiga high school-elever. Jag lovar er att ni kommer gilla denna film. Filmen är så gullig, rolig och det är mycket skratt från mig. Det är nåt som ni måste se innan ni dör. Jag blev så rörd över slutet, så fin och söt slut.

Film - Fucking Åmål


Fucking Åmål
En svensk film från 1998 (Bara ett år efter jag föddes).

Handling:
Sextonåriga Agnes är ensammast i hela världen, det tycker i alla fall hon själv. Hon är djupt förälskad i Elin, en flicka som enligt ryktet ska ha hånglat med alla pojkar på skolan. Av en händelse kommer Elin hem till Agnes på hennes födelsedag. Efter den händelsen börjar Elin på allvar fundera över om hon är homosexuell, men kommer på andra tankar när hon möter Johan. Tiden går och Agnes är lika kär i Elin som innan. Elin börjar i sin tur bli osäker på sin kärlek till Johan och börjar fantasiera om Agnes.

Vad tycker jag:
Oj, den är fantatisk, den är nog en av Sveriges bästa filmer. Jag kan inte fatta att det är en svensk film. Så bra är film, jag brukar hata svenska filmer men denna förändrar min åsikt. Det är verkligen bra att det finns såna filmer som lär folk att våga vara sig själv och vara öppen med sina känslor.


Dagens bild




































New Best Friend

Film - Jawbreaker



Jawbreaker

Handling:
Filmen handlar om några tjejer som "kidnappar" en väninna på hennes födelsedag. För att hon inte ska skrika stoppar de in en "Jawbreaker", ett stort runt, hårt tuggummi/klubba, i hennes mun och lägger henne i bagageluckan. När de sedan öppnar luckan igen ligger tuggummit som en stor knöl i hennes hals. De har dödat sin kompis. Skolans nörd kommer på dem med liket och flickorna lovar att göra nörden till en populär tjej om hon håller tyst.

Vad tycker jag:
Filmen var tveksamt, jag tycker att filmen är småintressant men samtidigt är den lite konstig och handling var fiasko...jag vet inte varför men på nåt sätt gillar jag inte den. Fast det kanske passar er som älskar filmer med bitchig tjejer och en mord av misstag.
2, 5 av 5

The Vampire Diaries ikväll!


Ikväll visas en ännu avsnitt av Vampire Diaries säsong 2 på TV6 klockan 20.00.
Handling:
Elena, Damon och Alaric reser till Duke-universitetet för att studera Isobels forskning om övernaturliga fenomen. Eftersom de hoppas kunna förstå den mystiska familjen Lockwood. Vanessa, som tidigare var Isobels elev, hjälper dem att sortera igenom forskningen - och hon lär sig mer än hon hade förväntat sig. Stefan möter en ny skräckinjagande fara i skogen, och Tyler avslöjar någonting chockerande om sin äldre släkting Mason.