Dagens bild


Olivia Palermo

Film - Red Riding Hood


Red Riding Hood
En amerikansk thriller drama film från 2011 med skådespelare som Amanda Seyfried, Billy Burke, Shiloh Fernandez och Gary Oldman.
Åldergräns: 15 år gammal.
Längd: 1 tim 40 min.
Regissör: Catherine Hardwicke.

Handling:
När Valerie bortlovas av sina föräldrar till den rike men tråkige Henry beslutar hon sig för att rymma tillsammans med sin stora kärlek Peter. Men kvällen då de ska ge sig av slår en varulv till och dödar Valeries syster och man börjar misstänka att varulven inte är någon främmande varelse från skogen utan finns mitt bland dem och att Valerie har ett unikt band med varelsen.
Vad tycker jag:
En mycket bra film och mycket vackert gjord. Jag gillar filmen trots MovieZones starka kritik mot denna filmen. Jag kan inte förstå varför MovieZone inte gillar denna filmen. Jag tycker att filmen är mycket bra och intressant och det är kul att filmen har en del samband med sagan "Rödluvan" som jag gillade mycket när jag var liten. Det var mycket svårt att lista ut vem är den varulven, det var som vara med i spelet "Varluvarna i Klågerup". Jag fick en chock när man fick veta om vem var varulven. Påminer inte så mycket om Twilight trots det är Catherine Hardwicke som regissörade denna filmen.

Starkt 4 av 5.


Film - The Blair Witch Project


The Blair Witch Project
En amerikansk skräckfilm från 1999 med en del okända skådespelare som Heather Donahue, Joshua Leonard och Micheal Willims.
Åldergräns: 15 år gammal.
Längd: 1 tim 18 min.
Regissör: Daniel Myrick och Ed Sandez.

Handling:
I oktober 1994 gav sig de tre filmstudenterna Heather Donahue, Joshua Leonard och Michael Willims iväg på en tvådagarstur i Black Hills-skogen i staten Maryland. De hade tänkt sig att göra en film om den lokala legenden, Blair-häxan. Men något händer i skogen och de tre ungdomarna försvinner. Ett år senare hittades deras inspelningar...Denna film bygger på dessa inspelningar. Denna film har av många kritiker kallats den mest skrämmande film som någonsin gjorts. På rekordtid blev den kult med stort K och spelade in miljontals dollar, trots sin låga inspelningsbudget.
Vad tycker jag:
Okej, jag säger så här: Jag känner mig lurad av filmomslag där stod "Årets skräckfilm!" och alla kritiker som påstod att filmen är den mest skrämmande film. För att jag tycker inte alls som dem. Jag hatade den filmen och är missnöjd, särslikt med slutet. Filmen skrämde mig ganska mycket när de sov i tältet och Blair Witch var på gång. Men jag blev mycketmycket besviken på slutet. Jag lovar er att när jag såg att det var slut for jag upp från soffan och sa "Va? Va? Är det slut redan??? Men de har inte ens filmat Blair Witch eller den där gärningmannen!? Hur vågar de lura mig med ord som 'Årets skräckfilm'". Jag sa kanske inte precis så men nåt i den stilen. Jag var verkligen djupt besviken. Jag gillar mer såna skräcksfilmer där de avslöjar allt mysteri i slutet.

Svag 3 av 5.


Film - Pulp Fiction


Pulp Fiction
En amerikansk kriminal-drama från 1994 med skådepspelare som Uma Thurman, John Travolta, Bruce Willis, Rosanna Arquette och fler mer.
Åldergräns: 15 år gammal.
Längd: 2 tim 28 min.
Regissör: Quentin Tarantio.

Handling:
Filmen är uppbyggd av fyra scenarion, som spelas upp bitvis tvärs och härs utan den ringaste inbördes ordning. Ett förälskat par beslutar sej för att göra ett spontant rån mot den restaurang som dom sitter och dricker kaffe i. Två samvetslösa torpeder får i uppdrag av gangsterkungen Marsellus, att hämta upp en väska med okänt innehåll. Prisboxaren, Butch, trotsar en påbjudning att lägga sig i en titelmatch och tvingas fly landet. Gangstern Vincent Vega beordras att gå ut med Marsellus vackra fru, Mia.
Vad tycker jag:
Fasanfullt roligt och fantatisk bra, tycker jag. Gillar mycket filmen trots jag brukar inte se såna filmer. Denna filmen är defivint en av måste-se-filmer. Jag rekommerar denna. Det passar er som älskar kriminal-filmer som blandas med rolighet och retskrattande kommentar. Jag lovar er att ni kommer skratta ihjäl er när ni ser John Travoltas hemska hockeyfrillan i denna filmen.

5 av 5


Filmpremiär - Scream 4Nyligen hade Scream 4 premiär. Bland annat Anna Paquin, Hayden Panettiere, Marliyn Manson, Neve Campbell, Kristen Bell, Sheane Grimes och Balthazar Getty var där.
Vem är bästklädd, tycker du? Kommentera gärna om det.


Dagens bild


Ashley Greene

Film - Stolthet och fördom


Stolthet och fördom
Orginialtitel: Pride & Prejudice.
En engelsk romantisk film med skådespelare som Keira Knightley, Matthew Macfadyen och Carey Mulligan.
Åldergräns: Barntillåten.
Längd: 2 tim 2 min.
Regissör: Joe Wright.

Handling:

De fem systrarna Bennet är uppvuxna med sin mor och har ett enda mål i livet - att hitta en man att gifta sig med. Den näst äldsta systern Lizzie kan dock komma på hundra anledningar till varför hon inte vill gifta sig. När Fru Bennet nås av den spännande nyheten att en förmögen ungkarl i sällskap med en grupp sofistikerade vänner skall tillbringa sommaren i en herrgård i närheten, fylls både hon och hennes döttrar av hopp om ett stort urval av friare. Nykomlingen Charles Bingley blir omedelbart intresserad av äldsta dottern Jane. Historien tar dock en annan vändning när Lizzie träffar den stilige, mörke och snobbige Herr Darcy och det som till en början verkar som en lyckoträff blir snart en kamp om stolthet och fördom. Lyckas de ta sig över detta oväntade hinder och kommer Lizzie att gifta sig till sist?

Vad tycker jag:
Filmen är fint gjord och har intressant handling. I början är det smått trist men sen blir det bättre och bättre. Jag tycker om filmen fast den är inte alltid smidig och kul. Jag gillar bäst den där dansscen mellan mr Darcy och Lizzie och den där scen när Mr Darcy friar till Lizzie men hon tackade nej. De scener gillar jag bäst.
Jag tycker att Mr Darcy är inte så snygg, det var synd för jag ville Mr Darcy ska vara snygg. Men ändå tycker jag att Lizzie och Mr Darcy passar bra ihop. Keira Knightleys skådespeleri är mycket bra.

4 av 5Film - En obekväm sanning

En obekväm sanning

Originaltitel: An Inconvenitet Truth.

En amerikansk dokumentär från 2005. Längd: 1 tim 33 min. Regissör: David Guggenheim.

Handling:

USA:s f.d vicepresident Al Gore presenterar en del skrämmande fakta om framtiden för vår planet och vårt samhälle i årets mest sevärda DVD-dokumentär! Detta är en väckarklocka som genomskådar myter och missuppfattningar för att förmedla budskapet att växthuseffekten är en verklig och överhängande fara. En obekväm sanning - visar Gores starka argument för att vi måste agera nu för att kunna rädda jorden. Vi kan alla göra förändringar i våra liv för att bli en del av lösningen.

Vad tycker jag:

Jag tycker att Al Gore gjorde mycket bra insats i denna dokumentär. Han fick mig verkligen bli orolig, tänka om och inse sanning. Innan tänkte jag nästan aldrig på miljö förutom några tillfällen när mamma eller pappa sa åt mig att tänka lite mer miljövänligt. Jag ville verkligen vara med och rädda jorden efter har sett filmen. Nu får jag verkligen dålig samvete trots det var inte jag orsakade nästan aldrig problem kring miljö (Jag kör inte för jag är under 18, jag kastar nästan aldrig sopor för det gör mamma/pappa, jag cyklar till skolan under våren och höst, jag slösar inte direkt el eller värme, jag kastar nästan aldrig saker i natur eller i stan och jag plockar upp hundbajs efter mig). Fast filmen har faktiskt rätt, det är alla människors felet. Jag önskar verkligen att alla ska se den. Så de förstår sanning, det är verkligen trist att Amerika vägrar inse sanning. Filmen är rätt bra trots jag förstår inte alltid, som om den där med statisk och det finns några ord som jag inte vet vad betyder. Men jag ber er som läser detta, snälla, se denna filmen. Jag lovar er att ni kommer bli glad att ni har sett denna filmen. Jag rekommerar denna.

5 av 5.

 


Kommande film - Love Marriage WeddingDet finns ingen poster så det får bli trailer istället för en poster.

Hittade en trailer i en annan blogg. Trailern fick mig falla för den och jag längtar redan efter att få se den. Filmen heter Love, Marriage, Wedding. Bland annat Mandy Moore, Kellan Lutz (Min favoritskådespelare) och Jessica Szohr från Gossip Girl är med i denna filmen.
I filmen kommer Mandy spela en nygift tjej, som råkar vara en äktenskaprådgivare. Hon får reda på att hennes föräldrar ska skilja sig och hennes tro på hopp och lycka försvann, vilken ställer till hennes äktenskap (Kellan Lutz spelar hennes make).
Jag vet inte om filmen är verkligen bra men jag gillar trailern. Jag vet tyvärr inte när filmen ska ha premiär. Men jag hoppas att datumet för premiär kommer snart.

Kommande film - Scream 4


Scream 4
Jag funderar på att börja se alla Scream-filmer efter har sett "Scream 4" i kommande film-lista i SF. Jag har bara sett halva av filmen Scream 1. Jag måste snart se alla filmer för det är nåt "Nåt som man måste se". Jag vill se Scream 4 på bio men tyvärr kan jag inte det p.g.a min ålder. Jag antar att jag kan hinna se alla Scream-filmer innan Scream 4 finns på dvd. Vilket som är bra.
Scream 4 handlar om Sidney Prescott som har lyckats återvända till ett relativt normalt liv efter tio år, mycket tack var sitt skrivande. Men nu är det dags för henne att få ett nytt besök av den skräckinjagande mördaren med den legendariska Scream-masken. Bland annat Emma Roberts, Courtney Cox, Hayden Panettiere, Neve Campbell och fler till välbekant skådespelare är med i.
Det ska bli intressant att se om Scream 4 är bra som andra Scream-filmer.

Film - The Butterfly Effect


The Butterfly Effect
En amerikansk thriller och sci-fi film med skådespelare som Ashton Kutcher, Amy Smart och fler till.
Åldergräns: 15 år gammal.
Regissör: Eric Bress och J. Mackye Gruber.
Längd: 1 tim 55 min.

Handling:

Evan Treborn har förlorat sin uppfattning om tid och rum. Avgörande och fruktansvärda händelser från hans barndom har försvunnit in i svarta hål av glömska. Det enda som återstår är ett spöklikt minne och de förstörda liv som hans barndomsvänner Kayleigh, Lenny och Tommy nu lever. Under barndomen uppmanade en psykolog honom att föra dagbok över allt som hände runt omkring honom. Nu när han i college börjar läsa ur en av dessa dagböcker kastas han oförklarligt bakåt i tiden. Han upptäcker då att han kan återvända till sin barndom och återskapa sina minnen. Fast besluten att göra något åt det han inte kunde göra tidigare, reser han avsiktligt tillbaka i tiden och ändrar sin barndoms handlingar i ett försök att återskapa historien för att förhindra de fruktansvärda händelser som drabbat hans närmaste vänner. Men varje gång som Evan ändrar något i det förflutna och återvänder till nutiden upptäcker han att hans handlingar har fått nya, oväntade och förödande konsekvenser...
Vad tycker jag:
Jag tycker att filmen är verkligen jättebra och så intressant att man vill bara se mer och mer. Helt fantatisk och mästerligt gjord. Filmens genre är inte min typ men ändå gillar jag filmen skarpt. Samtidig är filmen rätt hemsk sorglig (Speciellt när man visar upp Evans barndom) och slutet är så sorgligt och jag klarar inte speciellt bra av sorgsna filmer.

Starkt 4 av 5.


Dagens bild


Rachelle Lefevre (Känd som Victoria i Twilight och New moon)

Film - 27 dresses


27 Dresses
En amerikansk komedi från 2008 med skådespelare som Katherine Heigl, Malin Åkerman, James Marsden och fler till.
Åldergräns: Barntillåten.
Regissör: Anne Fletcher.
Längd: 1 tim 46 min.

Handling:

Jane (Heigl), en romantisk och fullständigt osjälvisk ung kvinna - en kvinna som ständigt ställer upp som brudtärna på sina vänners bröllop utan att någonsin närma sig sitt eget "lyckliga i alla sina dagar - slut". Men då Janes chef - som Jane är hemligt förälskad i - blir kär i hennes lillasyster Tess (Åkerman) är måttet rågat och Jane börjar ifrågasätta sitt sätt att leva.
Vad tycker jag:
Denna filmen är inte speciell och är nästan som andra komedier. Men rolig och bra är den i alla fall. Bra skådespelare och så vidare. Jag gillar denna filmen men tycker inte att den är oslagbart eller fantatisk bra.

Svagt 4 av 5.Dagens bild


Rachel McAdams

Film - Smekmånaden


Smekmånaden (Originaltitel: Just married)
En amerikansk komedi från 2003 med skådespelare som Brittany Murphy (Död sedan 2009) och Ashton Kutcher.
Åldergräns: Barntillåten.
Regissör: Shawn Levy
Längd: 1 tim 31 min.

Handling:
Sarah (Murphy) är en bekymmerslös rik flicka med en familj som är lika snobbig som de är rika, och de älskar att lägga näsan i blöt. Tom (Kutcher) är en lycksökande festprisse som föredrar en sportbar framför en lyxbil. Hejdlöst roligt blir det när motsatserna dras till varandra och de två nygifta ger sig ut på sin välplanerade smekmånad i Europa - med ett katastrofalt resultat!
Vad tycker jag:
Jag älskar denna filmen, har alltid gillat Smekmånaden och har sett den mer än tre gånger. Brittany och Ashton passar varandra perfekt i denna hejdlöst komedin. Filmen är defivint nåt värt att se på. Älskar allting med denna filmen. Hunden, den där pytteliten bilen, insnöningen, Venedig och stranden där Sarah (Brittany) blev träffad i huvudet av en football och när Tom (Ashton) träffar Sarahs föräldrar för första gång.

5 av 5!


Film - Major Movie Star


Major Movie Star eller Private Valentine: Blonde and Dangerous
(Vet inte vilken av dem titeln är den orginialtitel).
En amerikansk komedi med skådespelare som Jessica Simpson, Vivica A.Fox, Bryce Johnson och fler okända skådespelare till.
Åldergräns: 11 år.
Regissör: Steve Miner.
Längd: 1 tim 34 min.

Handling:
Megan Valentine var hela USA:s älskling. Men hennes senaste film floppade totalt och hennes skurkaktige revisor lämnade henne utan ett öre på banken. Förvirrad och desperat ser hon ingen annan utväg än att gå med i armén. Nu väntar en tid utan särbehandling, stuntmän och omtagningar, men med hjälp av de andra rekryterna finner hon den motivation som behövs för att visa sin fulla potential och klara sig igenom den grundläggande träningen med stil!
Vad tycker jag:
Alla andra som har sett denna tycker säkert att denna är bara en ännu oseriös och löljig film med Jessica Simpson i. Men jag tycker att filmen är faktiskt rätt bra och kul. Mycket underhållande och fick mig skratta en del. Jag tycker att Jessica Simpsons insats gjorde filmen ännu bättre. Filmen är kanske inte mästerligt och proffsigt gjord men filmen är nåt värt att se på.

4 av 5.


Dagens bild


Alicia Keys

Kommande film - Red Riding Hood


Red Riding Hood
Finns på SF bio den 20 april 2011.
Jag funderar på att se på denna filmen. Det verkar vara bra och intressant. Red Riding Hood handlar om en tjej, Valerie, blir bortlovas av sina föräldrar till den rike men tråkiga Henry. Valerie bestämmer sig att fly tillsammans med sin förälskelse Peter. Men kvällen då de skulle ge sig av slår en varulv till och dödar Valeries syster. Man börjar misstänka att varulven inte är någon främmande varelse från skogen utan finns mitt bland dem och att Valerie har ett unikt band med varelsen.
Bland annat Amanda Seyfried, Gary Oldman och Billy Burke är med i denna filmen. Filmens regissör är Catherine HardWicke, samma regissör till filmen Twilight.
Men jag är inte säker på att jag VILL se denna filmen för jag har hört rykte om att denna filmen är en dålig kopia av Twilight och att det är en patetisk försök att tjäna in mycket pengarna som på Twilight.
Men man måste se filmen först innan man snackar skit om det. Men jag kan erkänna att trailern påminde litelite om Twilight.

Film - Poltergeist


Poltergeist
En amerikansk skräckfilm från 1982 med skådespelare som JoBeth Willams, Craig T.Nelson och Heather O'Rourke.
Åldergräns: 15 år.
Regissör: Tobe Hooper.

Handling:

Familjen Freeling är en vanlig amerikansk familj, med den skillnaden att de bor i ett hemsökt hus. Till en början märker familjen endast att saker, t.ex. stolar, förflyttar sig, men det blir snabbt värre. De oinbjudna gästerna visar ett speciellt intresse för Carol Anne, familjens yngsta dotter.
Vad tycker jag:
Filmen var ganska bra och intressant. Den är även rätt skrämmande men inte lika läskigt som The Shining eller Exorcist. Jag tycker att filmen är nåt värt att se på.
4 av 5.


A.n.g Bloggdesign


Min nya bloggdesign

Ni har säkert märkt att min bloggdesign ser lite konstig ut. Det är bara för jag har bytt bloggdesign. Ni kan trycka på F5, så att ni kan se reslutat. Hoppas att ni tycker om den nya bloggdesign :D Kommentera gärna. Vill gärna veta vad ni tycker :D
Tack för att jag får använda din snygg bloggdesign, Rebecca Gidlöf.
Kram
The Girl as Review Movies

Film - Big Momma's House


Big Momma's House
En amerikansk komedi från 2000 med skådespelare som Nia Long, Martin Lawrence och Paul Giamatti.
Åldergräns: Barntillåten
Regissör: Raja Gosnell.

Handling:

Malcom Turner är en tuff FBI-agent som också är en mästare på förklädnader. Han får i uppdrag att skydda en ensamstående mamma, Sherry och hennes son från en förrymd fånge. För att dölja sin identitet tvingas Malcom klä ut sig till den otroligt stora damen Big Momma. Det hela blir ännu mer komplicerat när Malcom blir förälskad i Sherry, Malcom måste då komma på ett sätt att både fånga mannen och snärja sin kvinna.
Vad tycker jag:
Filmen är sjukt kul, kunde inte låta bli att börja skratta. Men ärligt talat är den lite oseriös och smått överdrivet. Men filmen har ganska kul handling och är rätt underhållande. Jag skulle kunna se den igen. Trots överdriv är filmen värt att se på.

Svagt 4 av 5.Jennifers nya frisyr - Diss eller Hiss?

Före                                                                       Efter


Vänner-stjärnan Jennifer Aniston har kapat av sin långa frisyr som hon har haft i flera år och färgat det mer ljusare. Vad tycker ni? Är hennes nya frisyr en hiss eller en diss. Kommentera gärna och uttrycka er åsikter.
Jag tycker själv att den nya frisyren passar INTE henne och hon ser bara äldre ut. Jag saknar hennes gamla frisyr.

Dagens bild


Det får bli en söt bild på en nyblivna mamman Miranda Kerr.

Film - The Shining


The Shining
En amerikansk rysare från 1980.
Åldergräns: 15 år gammal.
Regisörr: Stanley Kubrick.

Handling:
Tänk på den största tänkbara skräcken. Ett utomjordiskt monster? En dödlig epedemi? Eller kan det vara, som i detta skräckens mästerverk av regissören Stanley Kubrick, rädslan att mördas av någon som borde älska och skydda dig - en familjemedlem? I denna film, med manus baserat på Stephen Kings roman, svetsar Kubrick samman livliga framföranden, hotfulla omgivningar, drömlika sekvenser och chock efter chock, till en milstolpe inom det makabra. Jack Nicholson spelar Jack Torrance, som rest till det eleganta och isolerade hotellet Overlook för att ta jobb som vaktmästare under lågsäsongen, i sällskap av sin fru (Shelley Duvall) och son (Danny Lloyd). Torrance har aldrig varit där förut - eller har han det? Svaret finns i det spöklika tidsförvrängningen av galenskap och mord som är The Shining.
Vad tycker jag:
Filmen börjar lite tråkigt men sen blev det bara mer intressant och läskigare. Till sist vågade jag knappt hålla ögon på teven. Det är verkligen läskigt med Jack Nicholson som en galen mördare med en yxan i hand. Usch, usch och usch. Jag kunde nästan inte sova i natt, jag var tvungen läsa en massa tjejtidningar för att kunna glömma Jack Nicholson. Men jag kan säga att filmen är jättebra och verkligen ordentligt skrämmande.

5 av 5