Film - Baksmällan


Baksmällan
Orginialtitel: The Hangover.

En amerikansk komedi från 2009 med Bradley Cooper, Ed Helms och Zach Galifianakis.
Åldergräns: 11 år
Längd: 1 tim 47 min.
Regissör: Todd Philips.

Handling:
Fyra killar ska fira en rejäl svensexa och beger sig till Amerikas lekplats nummer 1: Las Vegas. Dagen efter vaknar de med en rejäl baksmälla, utan något minne av vad som hänt kvällen innan. Det finns en tiger lös i deras badrum, ett spädbarn hittas gömt i ett skåp, de har kvitterat in en polisbil som fordon på sitt hotell, och brudgummen är försvunnen. Hinner de till bröllopet som endast är om en dag? Kommer de att hitta sin bäste vän? Det blir en kamp mot klockan för att hitta den försvunne brudgummen.

Vad tycker jag:
En av de bästa komedier som jag har sett. Jag gillar den väldig mycket. Skrattar mycket och gillar mycket tiger och bebisen. Jag rekommerar den starkt. Den bästa baksmällan.

Stark 4 av 5


Film - Bad teacher


Bad Teacher

En amerikansk komedi från 2011 med Cameron Diaz, Jason Segel och Justin Timberlake.
Åldergräns: 11 år.
Längd: 1 tim 32 min.
Regissör: Jake Kasdan.

Handling:
Den ansvarlöse Elizabeth är direkt olämplig för sitt jobb som lärare. Hon dricker, röker på och vill ingenting hellre än att gifta sig rik så hon kan sluta det jobb hon hatar. När hon blir dumpad av sin fästman, ställer hon in siktet på en ung och rik vikarie men får konkurrens av sin överenergiska kollega Amy. Utöver detta måste Elizabeth hantera den sarkastiska gymnastiklärarens närmanden, och saker går snart över styr...

Vad tycker jag:

En bra och godkänd komedi med överdrivna och galna rollfigurer. Roligt var den men inte mästerverk. Cameron Diaz är bra skådespelare som vanligt.

3 av 5


Film - Låtsasfru


Låtsasfru
Orginialtitel: Just go with it

En amerikansk komedi från 2011 med Jennifer Aniston, Brooklyn Decker, Adam Sandler, Nicole Kidman och m.m.

Åldergräns: Barntillåten
Längd: 1 tim 52 min
Regissör: Dennis Dugan

Handling:
Danny Maccabee träffar drömtjejen, men måste värva sin pålitliga assistent Katherine i rollen som sin blivande exfru för att dölja en ogenomtänkt lögn. När härvan växer blir även Katherines barn indragna och tillsammans åker de till Hawaii på en galen weekendresa där allt ställs på sin spets. Hur långt är vi egentligen beredda att gå för kärleken?

Vad tycker jag:

Filmen är en typisk överdriven komedi, precis som andra komedier. Inte speciellt. Jag gillar inte såna komedier så mycket, allt i filmen kändes lite aning överdrivet och löljigt. Jag erkänner att jag skrattar lite men det gör inte filmen bättre. Jag har aldrig gillat Adam Sandler-filmer och överdriven komedier så jag rekommerar inte denna.

2 av 5