Film - Prom Night (2008)


Prom Night

En amerikansk skräckfilm från 2008 med skådespelare som Brittany Snow, Jessica Stroup, Jonathan Schaech, Kellan Lutz och Dana Davis.
Åldergräns: 15 år gammal.

Handling:
För tre år sedan blev Donna (Brittany Snow) vittne till hur en besatt galning (Johnathon Schaech) mördade hennes familj. Denna kväll är det studentbal och även om det förflutna fortfarande är närvarande för henne, ser hon fram emot att fira framtiden tillsammans med sina vänner. Vad Donna inte vet är att den mentalsjuke psykopaten har rymt från sjukhuset. Han är tillbaka och fast besluten att avsluta det han påbörjade. När kvällen lider mot sitt nervkittlande slut, är frågan inte vem som kommer att bli balens drottning utan vem som kommer att överleva mördarens brutala framfart...Filmen bygger på en ny version av 1980-talets film med samma namn.
Vad tycker jag:
Jag skulle inte ha sett den om Kellan Lutz har inte varit med i denna filmen. Ja, jag valde att se denna filmen för bara min favoritskådespelare Kellan Lutz är med i. Filmen är tyvärr dålig och inte så läskig som en skräcksfilm ska vara. Den är gjord att vara läskig men den skrämmer inte mig. Jag darrar inte av rädslan. Men jag fick i alla fall en skymt av Kellan Lutz, det är värt det. Handling låter intressant men filmen är ändå löljig. I denna filmen är alla tjejer typ fegis, det var lite tråkigt. Men två döda killar gjorde det rättvist. Men filmen blev inte bättre på grund av det.
1 + av 5
Min stora dröm

Att åka till Hollywood i Los Angeles.


Dagens bild


Mila Kunis i en snygg ljuslila klänning på Oscarsgalan 2011.

Film - Jag vet vad du gjorde förra sommaren


Jag vet vad du gjorde förra sommaren (Originaltitel: I Know What You Did Last Summer)
En amerikansk skräckfilm från 1997 med skådespelare som Sarah Michelle Gellar, Freddie Prinze Jr, Jennifer love Hewitt och Ryan Phillipe.
Åldergräns: 15 år.
Regissör: Jim Gillespie.

Handling:
Fyra ungdomar, Julie, Helen, Barry och Ray kör över en man på en landsväg en sommarnatt. Panikslagna dumpar de kroppen i sjön vid en brygga och försöker glömma allting. Nästa sommar får Julie ett anonymt brev, "Jag vet vad du gjorde förra sommaren". Snart inser de att en man klädd i läderjacka förföljer dem. Han har en krok istället för sin andra hand som han mördar ungdomarna med, en efter en.
Vad tycker jag:
Nästan alla som jag känner säger att den är inte så bra. Men jag själv gillar den jättemycket och blev jätterädd när jag såg den första gång (Jag var ensam när jag såg den). Jag tycker att filmen är nåt värt att se på. Jag kommer aldrig glömma denna filmen oavsett vad andra tycker. Dessutom är alla fyra ungdomar snygga vilket gjorde det ännu bättre.

5 av 5Film - Mamma Mia!


Mamma Mia!
En amerikansk musikalfilm från 2008 med skådespelare som Meryl Streep, Colin Firth, svenskan Stellan Skargård, Amanda Seyfierd och så Pierce Brosnan.
Åldergräns: Barntillåten

Handling:
Musikalen handlar om tjugoåriga Sofie och hennes mamma Donna, som driver en taverna på en liten grekisk ö. Sofie skall gifta sig och vill att hennes pappa skall leda henne uppför kyrkgången. Enligt mammans dagbok, som Sofie tjuvläser, finns det tre möjliga pappor, så Sofie bjuder i hemlighet i sin mammas namn in alla tre till bröllopet.
Vad tycker jag:
Handling är ganska bra men övrig i filmen är inte så bra. Speciellt för att jag inte uppskattar musikaler. Allt som har dans och sånger att göra med får mig vilja springa och gömma mig. Jag kan säga att det är rätt mycket sjungade och dansade i denna filmen.
3 av 5


Dagens bild


Här är en bild på Eva Longoria, i en snygg röd klänning, på Golden Globe Awards 2009.

Film - Föräldrarfällan


Föräldrarfällan (Orginaltitel: Parent Trap)
En amerikansk komedi från 1998 med skådespelare som Lindsay Lohan, Dennis Quiad och Natasha Richardson.
Åldergräns: Barntillåten.

Handling:
Tvillingarna Hallie & Annie möts på ett sommarläger i USA efter att ha varit åtskilda sedan födseln då deras föräldrar skilde sig. Efter att flickorna träffats på lägret bestämmer de sig för att försöka få sina föräldrar att träffas och bli ett par igen.

Vad tycker jag:
Filmen är ganska bra, rolig och charmig fast det är lite trög för jag har redan sett den ett par gånger tidigare. Jag gillade den jättemycket när jag var yngre. Jag gillar fortfarande den men inte lika mycket. Ni skulle gilla denna filmen om ni är typ 6-12 år gammal eller sådant.

Svagt 4 av 5


Black Swan - finns på bio nuBlack Swan

Black Swan, en efterlängtad film för mig, finns äntligen på bio med 15 år som åldergräns. Du kan reservera eller köpa biljetter nu på SF.se. Jag är verkligen besviken för att jag kan inte se den på bio p.g.a min ålder. Det är verkligen synd för det är bara ett år kvar tills jag blir 15 år gammal. Men jag kan alltid trösta mig med Black Swans fantatiska trailern.

Här kommer trailern till Black Swan.


Film - Mini´s First Time


Mini's first time
En amerikansk drama från 2006 med skådespelare som Nikki Reed, Alec Baldwin och Luke Wilson.
Åldergräns: 15 år

Handling:
Mini är uttråkad. Och vad gör en vacker, rik och megabortskämd tonårstjej när hon är uttråkad? Hon börjar planera för hur hon ska få sin lätt försupna mamma förklarad otillräknelig, förföra sin styvpappa och överta kontrollen över familjeförmögenheten. Planerna är en millimeter från att gå i lås när mamman oturligt nog dör av en överdos och polisen börjar ställa för många obehagliga frågor! Men ordningsmakten har noll koll på vem man har att göra med, för Mini är en sann mästare i att manipulera allt och alla.

Vad tycker jag:
Denna filmen är inte egentligen min filmtyp men jag tittade på den för jag ville se en skymt av Nikki Reed som är en av min favoritskådespelare. Filmen är inte tillräcklig bra för mig, fast den är rätt fyndig och har lite humor. Nikki är rätt duktig skådespelare. På grund av hennes bra skådespeleri får denna film en knuff uppåt i filmbetyg.

3 av 5
Film - The First Time

The First Time

En amerikansk romantisk komedi från 2009 med skådespelare som Scout Taylor-Compton och Devon Werkhisher. Åldergräns: Barntillåten

Handling:

Redan första dagen i high school blir Victor helt hopplöst förälskad i en äldre tjej, Anya. Anya är snygg, populär, kommer från en rik familj, är oskyldig och rar - och går i avgångsklassen. På alla sätt och vis är det helt omöligt för Victor att fånga Anyas blick. Det gör inte saken lättare, att hon redan är tillsammans med den smarte Peter, som kör en dyr sportbil, går klädd i märkeskläder och har koll på allt. Den sortens faktum avskräcker dock inte Victor, som med sin klumpiga charm och lite hjälp från en spindel och Anyas småbröder, förvandlar sin hopplösa kärlekshistoria till en katastroffilm, och till allas förvåning lyckas vinna över Anya.

Vad tycker jag:

Filmen är rätt rolig och charmig men är lite löljig och töntig också. Inte min favorit men jag tycker att det är värt att se på och att filmen inte slösade bort min tid. Rätt minnevärt.

Svagt 4 av 5.

 


Dagens bild


Dagens bild får bli en gammal bild på en gravida Jessica Alba på Oscar. Älskar verkligen hennes frisyr.

Film - Exorcisten


Exorcisten
En skräckfilm från 1973 med skådespelare som Linda Blair, Jason Miller och Ellen Burstyn.
Åldergräns: 16 år

Handling:
I ett lugnt storstadsområde, i ett elegant villa, drabbas en ung, oskyldig flicka (Linda Blair av en mystisk besatthet. Mamman, en berömd filmstjärna, vill verkligen hjälpa sin dotter. Men både skickliga medicinska läkare och själsläkare står hjäplöst inför flickans märkliga beteende och ingen kunde förstå vad är det fel med flickan. I ren desperation söker mamman upp en katolsk präst för få hjälp.

Vad tycker jag:
Filmen börjar ganska tråkigt men sen blir det mer intressant och till sist blir det bara mer läskigare och läskigare. Jag klarar nästan inte av att se hela filmen och darrar till när vi kom fram till delen där Linda Blair var som värst. Det var verkligen läskigt och oslagbart. Men som tur fick jag ingen någon mardröm om det på natten. Men jag trodde nästan hela tiden att Linda Blair finns i min säng och kommer vrida runt min huvud och kasta mig genom fönster. Nu förstår jag äntligen vad folk menade med uttrycket "Hennes huvud snurrar ett varv runt som Linda Blair i Exorcisten". Jag rekommerar den inte för er som är känslig för skräckfilmer och får lätt mardrömmar. Jag rekommerar er att se gamla skräckfilmer. Gamla skräckfilmer är alltid bra, de moderna och nya skräckfilmer är bara dålig och härmat av de gamla skräcksfilmer. Filmen är som tur i färg. Inte svartvit.

4, 5 av 5Sorry för jag har inte bloggat så mycket.