Dagens bild


Min favorit tv-serien Grey´s Anatomy.


Film - Carnage


Carnage
En fransk men engelskspråkig komedifilm från 2011 (Det finns på bio just nu) med flera kända skådisar som Kate Winslet, Jodie Foster, John C. Reilly och Christoph Waltz.
Åldergräns: 15 år
Längd: 79 min (1 tim 19 min)
Regissör: Romani Polanski

Handling:
Paret Penelope och Michael Longstreet och paret Alan och Nancy Cowan har aldrig träffat varandra. Men när deras söner hamnar i slagsmål möts de upp i Penelopes och Michaels chica Brooklynlägenhet för att som vuxna människor diskutera vad som inträffat och försöka hitta en lösning. Men snart är barnens konflikt glömd, istället laddas kanonerna, och när glåporden sköts som kulor i den perfekt inredda lägenheten ställs helt andra frågor på sin spets.

Vad jag tycker:
Visste ni att filmen var baserad på en pjäs? Det hade jag ingen aning om förrän nu. Jag är faktiskt häpen över hur Romani proffsigt förvandlar en pjäs till en komedifilm, jag brukar avsky pjäs och teater. Det var en helt fantatisk och fyndig film. Fyndig är en helt rätt ord, filmen var lite pjäsliknade eftersom det filmas för det mesta i en lägenhet (Också en park men det var bara i början och slutet). Men för det mesta är de i vardagsrummet och grälar. Och så bara fyra huvudskådespelare, det är rätt sällsynt. Jag älskar hur de långsamt kommer ur sin skal, med hjälp av all whisky och gräl, och släpper allt inom sig. Det var som en bomb släpps ner i den perfekta lägenheten (Jag älskar verkligen lägenheten, det var verkligen chic och snyggt) och får alla bli galen med all spyande, glåporden, ringande mobil och gråt. Jag brukar tycka att såna filmer är långtråkiga men Carnage förändrade min åsikt. Jag tyckte verkligen om Carnage, och så är alla skådespelare begåvad och helt fantatiska i sin roller.

4, 5 av 5